Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Munceau la negru
06.02.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 765

Peste 250 de controale au fost făcute de inspectorii de muncă, în urma unor controale desfășurate la societățile din județ, în prima lună a anului. Au fost descoperite mai multe nereguli, printre care și muncitori la negru. Inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 160.000 de lei.


 În ianuarie, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au desfășurat acțiuni de control, atât în domeniul relațiilor de muncă, dar și în domeniul securității și sănătății în muncă.
Acțiunile au vizat majoritatea domeniilor de activitate ce se desfășoară în județul nostru. La mai multe societăți au fost depistate nereguli, unele dintre ele grave. Au fost făcute 255 de controale și au fost dispuse 275 de măsuri, fiind aplicate 164 de sancțiuni. Opt persoane au fost prinse lucrând fără forme legale. Valoarea amenzilor aplicate pentru munca la negru se ridică la 160.000 de lei.
Alte nereguli găsite de inspectorii ITM se referă la încheierea contractului individual de muncă anterior începerii activității, transmiterea contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, în Revisal, la termenele legale și neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Loctrans schimbă traseele autobuzelor

Veste bună pentru călătorii care circulă cu Loctrans. În urma unor studii de trafic realizate de o firmă specializată, reprezentanții societății au decis să modifice traseele autobuzelor, în avantajul călătorilor. Astfel, vor fi înființate trasee noi, cu noi denumiri, care vor avea viteză mai mare de parcurgere și cel mai important este că în orele de vârf, în stațiile centrale, numărul mijloacelor de transport vor fi suplimentate.
16 Mai 2018