Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Livada bio, o afacere de succes
25.10.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 579

Merele bio produse într-o livadă din Găneasa se vând foarte bine în Italia. Un tânăr din Olt care a muncit mulți ani în străinătate s-a întors acasă și a investit totul în pomicultură. Mai întâi pe cont propriu, apoi cu un ajutor substanțial obținut printr-un proiect cu finanțare europeană, a pus la punct o afacere despre care vorbește cu mândrie. Se gândește deja să construiască un depozit și o mașină care să facă suc natural din fructele pe care le produce.


În urmă cu 13 ani, Marin Șerban lucra în Italia, în agricultură și nu rata nicio ediție a emisiunii românești „Viața satului”. Îi plăcea să vadă cum oamenii din țara sa își dezvoltă fermele și duc la bun sfârșit proiecte cu fonduri europene. Atunci s-a gândit că nu îi e suficient să asculte poveștile de succes ale altora. Și-a făcut calcule și s-a hotărât să cumpere un teren în comuna natală, Găneasa. Din banii strânși cu trudă pe pământul italienilor a cumpărat și primii pomi. A pariat pe producția bio, un concept nou despre care în România nu se știau prea multe.
După ce a investit 100.000 de euro în aproape șapte hectare de livadă, și-a dat seama că trebuie să investească serios în utilaje și sisteme care să ajute la protecția pomilor. Investiția era prea mare pentru a putea să o achite din buzunarul propriu, așa că a accesat un proiect prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.
Producția de mere bio de la Găneasa ajunge în Italia, iar acest lucru îl nemulțumește pe tânărul fermier, care și-ar dori să poată păstra marfa într-un depozit, pentru a o livra apoi, în funcție de cererea de pe piața autohtonă, către magazinele românești.
Reușita tânărului din Găneasa este de dat exemplu, spun reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Ei au vizitat astăzi livada din Olt, în cadrul unui eveniment organizat pentru a sărbători 18 ani de la înființarea agenției.
În afară de aceste vizite de lucru, Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Craiova a organizat și un simpozion în cadrul căruia a făcut un bilanț al activității și s-au stabilit prioritățile instituției pentru următorii ani.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019