Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
La serviciu, cu vaccin sau cu test
10.09.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 703

Angajații din sistemul de asistență socială trebuie să se testeze periodic anti-COVID, dacă nu vor să se vaccineze. Ministrul Muncii spune că testarea va fi suportată din resursele personale, excepție fiind cei care au contraindicații medicale. În cazul în care nu se face dovada testului sau a vaccinului, asistenții maternali nu vor avea acces la muncă.


 Asistența socială va avea reguli stricte de funcționare, astfel încât, copiii și vârstnicii instituționalizați să fie feriți de pericolul infectării cu virusul Sars-Cov2. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat că angajații din acest sector trebuie să facă, periodic, dovada vaccinării sau a unui test. În caz contrar, nu vor avea acces la locul de muncă.
Potrivit ministrului Muncii, testarea personalului nu va fi asigurată de Guvern, ci doar în cazul angajaților care au contraindicații medicale pentru vaccinare.
Raluca Turcan a precizat că, în perioada următoare, Guvernul va aproba o Ordonanță de Urgență de reglementare a acestor norme.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt│Sute de infecții respiratorii și pneumonii

Sute de olteni au fost diagnosticați cu viroze, în ultimele zile. Reprezentanții DSP Olt spun că cea mai afectată categorie este grupa de vârstă 0-19 ani. Majoritatea se tratează acasă, puțini fiind cei cu formă severă de boală, care au necesitat internarea. Astfel, din cele peste 500 de cazuri de viroze respiratorii înregistrate în ultima săptămână în județul Olt, 53 de pacienți au necesitat supraveghere și tratament în spital.
19 Oct 2021