Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Japonezii vor sistem antirachetă ca la Deveselu
01.08.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 151

O delegație niponă a vizitat ieri Baza Militară de la Deveselu, oficialii japonezi fiind interesați de modul în care funcționează sistemul de apărare antirachetă. Vizita vine după ce guvernul din Japonia a anunțat că va investi în instalarea unui dispozitiv terestru american de interceptare a rachetelor, destinat să contracareze un posibil atac nord-coreean.


 Conducerea Bazei Militare de la Deveselu a primit ieri vizita unei delegații din Dieta Japoneză, formată din 19 parlamentari care au vrut să vadă cum este amplasat și cum funcționează sistemul american antirachetă din Olt. Japonezii au stat de vorbă și cu primarul din Deveselu, Ion Aliman.
Oficialii niponi i-au adresat edilului mai multe întrebări, pentru a putea creiona, la finalul vizitei, impactul economic și social pe care îl are scutul asupra comunității locale.
Edilul din Deveselu le-a vorbit japonezilor despre avantajele de care se bucură oamenii din comuna sa, odată cu instalarea bazei militare americane.
Japonezii au mai fost la Baza Militară de la Deveselu și pe 19 iulie, cele două vizite fiind organizate în contextul în care Japonia vrea să investească 3,6 miliarde de euro în următorii 30 de ani pentru instalarea şi operarea dispozitivului terestru american de interceptare a rachetelor, destinat să contracareze un posibil atac nord-coreean, potrivit AFP. Autorităţile de la Tokyo prevăd introducerea sistemului Aegis Ashore, similar celui de la Deveselu, în două zone diferite pentru a acoperi teritoriul întregii ţări. Sistemele de interceptare sunt proiectate pentru scopuri strict defensive.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019