Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Întâmpinarea Domnului, o sărbătoare a bucuriei
02.02.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 177

A fost o slujbă impresionantă, astăzi, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Slatina. Zeci de credincioși au participat la slujba oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, prin care s-a prăznuit Întâmpinarea Domnului.


 În fiecare an, pe doi februarie, la 40 de zile de la Nașterea Domnului, Biserica Ortodoxă marchează Întâmpinarea Domnului, numită și Stratenie sau Ziua Ursului. Întâmpinarea Domnului este un eveniment important din viața pământească a Mântuitorului, un mare praznic împărătesc și una dintre cele mai vechi sărbători religioase creștine. În această zi, Iisus a fost adus la Templu de Fecioara Maria și Iosif pentru împlinirea învățăturii Vechiului Testament, conform căreia orice prim născut de sex masculin trebuia închinat lui Dumnezeu la 40 de zile de la naștere. În acest moment se făcea și curățirea mamei care trebuia să-l închine lui Dumnezeu, cu gândul că din acestea se poate ridica Mesia. Enoriași de toate vârstele au venit astăzi, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” pentru a participa la slujba oficiată de Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, împreună cu un sobor de preoți. Oamenii s-au rugat pentru sănătate și bunul mers în familie.
Pe vremuri, în această zi, copiii erau unși cu grăsime de urs. Potrivit tradiției, prin acest obicei se credea că puterea acestui animal era transferată asupra copiilor. De asemenea, în această zi nu este bine să muncești. Tradiția spune că dacă te ocupi de treburile gospodărești atragi furia ursului.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE