Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fiii satului, reuniți la Cezieni
25.06.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 151

Ediția a XXXIV-a a Sărbătorii Iilor a reunit fii ai satului și oaspeți de seamă, în comuna în care se păstrează încă vii tradițiile populare. „Hora satului” a demonstrat că, în Cezieni, oamenii sunt uniți și pun preț pe valorile autentice. Parada portului popular a arătat oaspeților costume vechi de peste un secol, iar femeile pricepute au scos la poartă cele mai frumoase ii.


Desfășurată în Anul Centenarului, ediția de anul acesta a Sărbătorii Iilor a fost un bun prilej de a readuce acasă fiii satului, oameni valoroși, care duc numele comunei Cezieni peste tot în lume. Un asemenea eveniment a mai fost organizat în sat de la începuturile acestei sărbători, atunci când Tudor Dănacu, părintele festivalului, i-a unit pe oamenii din Cezieni într-un eveniment similar, care a însemnat și reînvierea „Horei satului”, obicei pierdut la acea vreme.
Adrian-Ionuț Chesnoiu, directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, este unul dintre oamenii care au copilărit la Cezieni și care a urcat acum pe scenă, să primească distincția de fiu al satului.
Alături de fiii satului și de localnicii din Cezieni au fost și oaspeți veniți din tot județul, dar și din țară, care prețuiesc ia și eforturile organizatorilor de a duce mai departe acest festival autentic.
Senatorul Renică Diaconescu a venit la Cezieni cu fiul său, căruia i-a explicat se înseamnă ia, izvorul de inspirație al acestui festival.
Tineri îmbrăcați în costume populare au luat la pas ulițele satului, într-o paradă a portului popular devenită deja tradiție la Cezieni.
Festivalul de la Cezieni s-a încheiat cu un spectacol folcloric, susținut de interpreți renumiți, precum Constantin Enceanu, Nicolae Furdui Iancu sau Steliana Sima, și un concert al îndrăgitei artiste Andra.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018