Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ferma de ouă de la Scornicești, în pericol
07.02.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 443

Testele de laborator arată că ouăle produse la ferma din Scornicești sunt în continuare contaminate cu insecticid. În aceste condiții, se menține interdicția de comercializare a lor, iar afacerea stă să se prăbușească. Păsările ar putea fi ucise de proprietar, având în vedere cantitățile mari de Fipronil depistate inclusiv în țesutul adipos al găinilor.


Direcția Veterinară a primit în această după-amiază rezultatele analizelor de laborator efectuate la ouăle și păsările de la ferma din Scornicești. Cantitățile de Fipronil se păstrează peste limita maximă admisă, așa că toate ouăle vor merge în continuare către neutralizare.
„Agentul economic va fi notificat în legătură cu aceste rezultate. Probele au fost prelevate atât din ouă cât și din țesutul adipos, iar concentrația de Fipronil este peste limita maximă admisă. Până acum au fost neutralizate aproximativ 860.000 ouă”, a explicat Venera Popa, consilier superior în cadrul DSVSA Olt.

Societatea respectivă mai deține încă o fermă în Teleorman. Și aici au fost găsite cantități mari de Fipronil în ouă, iar găinile au fost, în final, ucise. La Scornicești sunt 75.000 de găini care ar putea avea aceeași soartă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Laser performant pentru Urologie

Echipamente medicale moderne, printre care și un laser de ultimă generație pentru Secția Urologie, vor fi cumpărate, anul acesta, de Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cinci milioane de lei a alocat Consiliul Județean Olt pentru continuarea dotării cu aparatură, astfel încât pacienții cu probleme mai grave în sfera Urologiei să fie tratați la Slatina, în loc să fie trimiși la alte unități medicale din țară. Cu aceste dotări, spitalul slătinean va face concurență centrelor universitare din țară.
16 Apr 2019