Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Deputați olteni, în vizită de lucru în Germania
17.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 541

Doi deputați olteni, Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură, și Dan Ciocan, secretarul Comisiei, au fost zilele acestea în Germania, într-o vizită de lucru. Ei au luat parte la dezbaterile Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul landului Brandenburg. Apoi au vizitat o fermă în care se cultivă sparanghel și afine, pentru un schimb de bune practici. Astăzi, la ora 14.00, delegația română a participat la o întâlnire omologii lor din Parlamentul Federal.


 S-au purtat discuții la nivel înalt în ultimele zile, între reprezentanți ai Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților și oficiali germani, specialiști în acest domeniu. O delegație condusă de deputatul de Olt Alexandru Stănescu, din care a făcut parte și secretarul Comisiei pentru Agricultură, Dan Ciocan, a dezbătut viitorul Politicii Agricole Comune, în Parlamentul landului Brandenburg.
„Ziua de astăzi a debutat cu vizita clădirii Parlamentului landului Brandenburg și întrevederea cu președintele și membrii Comisiei pentru Agricultură. Principalul subiect în discuția cu omologii noștri a fost viitorul Politicii Agricole Comune și așteptările României pentru noua PAC.
Alături de noi au fost prezenți la întâlnire și Excelența sa, domnul ambasador Emil Hurezeanu, și doamna Ana Maria Popeia, secretar I la Ambasada României în Republica Federală Germania, cărora doresc să le mulțumesc pentru sprijinul acordat în organizarea prezentei delegații”, a notat ieri, pe o pagină de socializare, deputatul Alexandru Stănescu
Vizita de lucru a continuat la o fermă care produce sparanghel și afine și la o herghelie din apropiere. Oltenii, specialiști în agricultură, au vrut să vadă cum se face agricultură în Germania și ce pot învăța din experiența nemților.
„În partea a doua a zilei ne-am deplasat spre orașul Beelitz, aflat în landul Brandenburg, pentru o vizită de lucru la ferma de sparanghel a domnului Josef Jakobs. În plus, am vizitat și cultura dumnealui de afine și o herghelie aflată în vecinătate”, a spus președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților
Astăzi, parlamentarii olteni, împreună cu ceilalți membri ai delegației, au discutat din nou despre Politica Agricolă Comună, cu secretarul de stat în cadrul Ministerului Federal al Agriculturii din Germania, Hermann Onko Aeikens.

„Principalul subiect de discuție a fost viitorul Politicii Agricole Comune, și în special prioritățile României pentru agricultură. Pentru noi este foarte important ca noua PAC să fie supusă unui proces de modernizare, simplificare, flexibilizare și debirocratizare. În plus, dorim evitarea suprapunerilor între măsuri, stabilirea unui cadru necesar pentru introducerea rezultatelor cercetării și a inovării în agricultură, deschiderea unor piețe terțe și un cadru comercial reciproc avantajos”, a mai explicat Alexandru Stănescu pe pagina sa de Facebook.
Vizita de lucru a delegației române în Germania se încheie mâine.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018