Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Cum funcționează noua secție de la TMK-ARTROM
16.02.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1402

TMK-ARTROM a lansat astăzi noul complex de tratamente termice pentru țevi de oțel. Este un pas important în consolidarea poziției companiei în segmentul de produse Premium pentru construcția de mașini. Valoarea investiției, complet finanțată în România, se ridică la 36 de milioane de euro.


 Noua secție de tratamente termice este visul foarte vechi al colectivului tehnic TMK-ARTROM. Graficul de implementare a proiectului a început în anul 2015, când s-a trecut prin toate procedurile corporative prin care s-au selectat partenerii care au furnizat echipamentele. Linia de tratamente termice constă din două cuptoare de încălzire, două instalații de călire, o mașină de îndreptat la cald, echipamentul de transport și manipulare a țevilor de-a lungul liniei de tratament și uzina de tratare a apei. Practic, totul se desfășoară într-un proces total automatizat. Iată ce rol au cele două cuptoare care sunt încălzite cu gaz natural.
Un alt echipament important în cadrul acestei secții îl constituie mașina de îndreptat la cald.
După operațiunea de îndreptare, țevile trec prin paturile de răcire.
Întreaga linie este operată și coordonată dintr-un pupitru de comandă. Operatorii au la dispoziție panouri de control și computere în care fiecare componentă a instalației este atent monitorizată și ușor de controlat. Odată cu funcționarea acestei secții, debitul de apă a crescut prin instalațiile de călire și ceilalți consumatori, fapt pentru care s-a construit o stație de tratare a apei. Aici, apa colectată este decantată și filtrată, astfel încât cantitatea de apă reziduală deversată să fie minimă. Așadar, în această nouă secție se produc țevi din care se realizează diferite componente și accesorii. Mufe și racorduri pentru țevile utilizate în extracția petrolului și gazelor, prăjini și alte accesorii pentru foraj, cazane energetice sunt doar câteva obiecte care se fabrică din aceste țevi.
În 2019, linia de tratamente termice va fi completată cu o nouă instalație de control nedistructiv de ultimă generație. Aceasta are rolul de a completa capacitatea existentă și a realiza inspecțiile la complexitatea și exigențele presupuse de noul mix de producție.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Se construiește un bloc ANL pentru medici

Agenția Națională pentru Locuințe a desemnat constructorul și proiectantul pentru ridicarea unui bloc ANL de 20 de locuințe, în Slatina. Imobilul va fi construit din bani de la Guvern și va fi oferit spre închiriere cadrelor medicale din Sănătate. Primăria Slatina va asigura, din bugetul local, fondurile pentru rețelele de utilități. Un proiect în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local, în următoarea ședință.
21 Mar 2018

Mobilizare generală pentru asocierea fermierilor

Reprezentanți din conducerea centrală a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, dar și ai celorlalte instituții din domeniul agricol au luat parte la o dezbatere interactivă cu fermierii din Olt. Principala temă a fost asocierea producătorilor, în vederea accesării de fonduri pentru construirea depozitelor de legume și fructe. De aici, asigurarea desfacerii la un preț mai bun, dar și livrarea producției către supermarketuri.
15 Mar 2018