Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cred în puterea tămăduitoare a Aghiasmei
07.01.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 143

Mii de credincioși au mers la biserică, de Bobotează, pentru a participa la slujbă, dar și pentru a lua Agheasmă. „Apa sfințită face minuni, ne ferește de boli și de necazuri“, au spun oamenii care au stat la rând, pentru a lua acasă o sticlă cu apă tămăduitoare.


La o biserică din comuna Slătiora, credincioșii au venit la slujbă încă de dimineață. Au aprins lumânări, s-au rugat pentru sănătate, iar la ora 12.00 au primit apa sfințită. O folosesc în casă, în curte, consumă din ea, botează animalele și pomii și stropesc fântânile, pentru a alunga sipritele rele.
Preotul Marin Bica spune că obiceiul de Bobotează este unul vechi de mii de ani și este încă păstrat cu sființenie de creștinii ortodocși.
Boboteaza este sărbătorită pe 6 ianuarie şi, împreună cu ziua Sfântului Ioan Botezătorul, prăznuit pe 7 ianuarie, marchează finalul perioadei de 12 zile a sărbătorilor de iarnă, care încep în Ajunul Crăciunului. În funcţie de fiecare zonă a ţării, în cele două zile, se colindă, se prezice viitorul în noul an, fetele pun busuioc sub pernă ca sa îşi viseze ursitul, iar bărbaţii se întrec înot pentru a scoate crucea aruncată în apă de preot.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE