Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Când se schimbă casele de marcat?
30.10.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 295

Toate casele de marcat trebuie să fie echipate cu dispozitive de memorare și conectate la baza de date a Fiscului. Este o măsură care ar fi trebuit aplicată până la 1 noiembrie, potrivit noilor prevederi, dar care, în realitate, e imposibil de pus în practică, cel puțin deocamdată. Furnizorii noilor echipamente spun că nu există, pe piața din România, suficiente echipamente, așa că s-au format liste de așteptare foarte lungi, pentru comenzi ce nu pot fi onorate.


1 noiembrie este termenul limită impus de ANAF pentru înlocuirea tuturor caselor de marcat vechi cu dispozitive performante, care să înregistreze datele, pentru ca acestea să fie transmise electronic la Finanțe.

Termenul va fi, cu siguranță, depășit. O spun furnizorii noilor echipamente, care sunt asaltați de comenzi pe care nu le pot onora. Până acum a ajuns în țară doar un sfert din necesarul de case de marcat.
Furnizorii de echipamente, dar și contribuabilii spun că cei de la Fisc ar trebui să înțeleagă situația și să meargă mai întâi pe prevenție, în cazul celor care nu au reușit să intre încă în posesia noilor tipuri de case de marcat.
În cazul unor controale ale celor de la ANAF, comercianții vor putea prezenta factura și dovada că au comandat casele de marcat electronice, spun comercianții.
Prețul unei case de marcat electronice pleacă de la 1.100 de lei, cele mai solicitate pachete fiind cele mai ieftine, spun comercianții.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019