Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ambulanța Corabia, ajutată de SMURD
06.12.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 178

Posturile celor 15 ambulanțieri de la Corabia, acuzați că au furat motorină din salvări, au fost scoase la concurs. Pe 28 decembrie va avea loc prima probă, iar posturile vor fi ocupate pe perioadă determinată. Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Olt spun că, dacă angajații vor fi găsiți vinovați, trebui să răspundă în fața legii și nu vor mai lucra niciodată în sistem. Prefectul județului, Silviu Neacșu, a mers astăzi în control la Ambulanța Corabia.


Ministerul Sănătății a aprobat scoaterea la concurs a celor 15 posturi de ambulanțieri de la Corabia, care au fost puși sub control judiciar, după ce au furat din motoria salvărilor. Înscrierile vor începe pe 12 decembrie, iar posturile vor fi ocupate pe perioadă determinată.
Situația este una critică, iar reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Olt speră ca posturile să fie ocupate, pentru rezolvarea acestei probleme. În cazul în care vor fi găsiți vinovați, șoferii cercetați vor fi excluși din sistem pentru totdeauna.
În prezent, lipsa lor de la serviciu este suplinită de colegii de la Slatina, Caracal și Drăgănești Olt.
Anchetatorii spun că ambulanțierii ar fi mers cu viteză foarte mică la unele solicitări, pentru a consuma cât mai puțin combustibil. Opt pacienți ar fi decedat în așteptarea salvărilor, iar procurorii anchetează acest lucru.
Prefectul județului, Silviu Neacșu, a mers astăzi în control la Ambulanța din Corabia. A stat de vorbă cu medicul și asistenții și a văzut condițiile în care aceștia își desfășoară activitatea. Potrivit prefectului, serviciul are trei schimburi asigurate. Singura problemă ridicată de angajați, dar care și-a găsit și rezolvare, era transportul pacienților de la Corabia către alte unități sanitare. Prefectul a spus că a luat legătura cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, iar echipajele SMURD se vor ocupa de aceste transferuri.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE