Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
AFIR, avertisment pentru beneficiarii fondurilor europene
20.07.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 283

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale îi avertizează pe cei care vor să acceseze fonduri europene să acorde o atenție deosebită cazierului judiciar. Dacă în el vor fi găsite sancțiuni economico-financiare, atunci contractul de finanțate nu poate fi încheiat, chiar dacă beneficiarul a fost declarat eligibil.


 Banii europeni sunt doar pentru cei care au cazierul curat, explică, printr-un comunicat de presă, reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Anunțul vine în contextul în care, în perioada următoare, se vor deschide noi sesiuni de depunere de proiecte, iar în trecut au mai fost probleme cu beneficiari care au omis acest aspect, atunci când au întocmit documentația.
„În acest moment, ne pregătim să lansăm noile sesiuni de depunere a cererilor de finanțare și cu această ocazie reamintesc faptul că, în afară de documentele obligatorii pe care le solicităm la depunerea dosarelor, există o serie de condiţii pe care potenţialii beneficiari trebuie să le respecte şi la contractare. Un exemplu în acest sens este solicitarea Cazierului judiciar al responsabilului legal, fără înscrieri care privesc sancţiuni economico-financiare. Au fost situaţii în care solicitanţii au fost declaraţi eligibili în urma evaluării, dar nu s-a putut încheia contractul de finanţare pentru că reprezentantul legal nu îndeplinea această condiţie, prevăzută în Ghidul solicitantului”, a declarat Adrian CHESNOIU, directorul general al Agenției pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.
În cazierul judiciar al reprezentantului legal nu trebuie să apară infracțiuni de natură economică sau cu implicații economice.
Fiecare document este supus unei analize foarte atente, efectuate de către experții AFIR, așa că, în final, beneficiarul nu va putea semna contractul de finanțare, dacă nu corespunde și din acest punct de vedere. Asta înseamnă că a pierdut timp și bani cu realizarea unui proiect care nu are nicio șansă de implementare, cu fonduri de la Uniunea Europeană. Pe site-ul AFIR este lista completă cu infracțiuni economice care duc la pierderea dreptului de a primi bani europeni.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019