Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
9 Mai, zi istorică sărbătorită la Slatina
09.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1754

9 Mai, o zi cu semnificație istorică deosebită în istoria României și a Europei a fost sărbătorită astăzi și la Slatina printr-un ceremonial militar și religios desfășurat la Cimitirul Eroilor. Oficialii județului au vorbit despre importanța evenimentelor celebrate astăzi și au transmis un mesaj de unitate tuturor participanților. Garda de onoare și Fanfara Lyra au însuflețit și emoționat deopotrivă ceremonia de astăzi.


 Slatina a sărbătorit astăzi Ziua Independenței și Ziua Victoriei, momente marcante în istoria națională. Evenimentul, organizat la Cimitirul Eroilor, a fost deschis de prefectul județului Silviu Neacșu, care a dat onorul Gărzii militare.
Un reprezentant al Garnizoanei Slatina a vorbit despre importanța istorică a zilei de 9 Mai, apoi prefectul Silviu Neacșu a transmis mesajul ministrului de Interne, Carmen Dan.
Veteranii de război din Olt au adus astăzi un omagiu celor care au luptat pentru independența României, proclamată în urmă cu 141 de ani, și pentru victoria aliaților din celor de-al doilea Război Mondial, împotriva Germaniei, de acum 73 de ani.
La eveniment au luat parte primarul Slatinei, Emil Moț, viceprimarul Gigi Vîlceleanu, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Virgil Delureanu și Ioan Ciugulea, militari români și americani, reprezentanți ai mai multor instituții județene. Cu toții au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor, iar la final au admirat defilarea Gărzii de onoare, în cântec de fanfară.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019