Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
9 Mai, zi istorică sărbătorită la Slatina
09.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1717

9 Mai, o zi cu semnificație istorică deosebită în istoria României și a Europei a fost sărbătorită astăzi și la Slatina printr-un ceremonial militar și religios desfășurat la Cimitirul Eroilor. Oficialii județului au vorbit despre importanța evenimentelor celebrate astăzi și au transmis un mesaj de unitate tuturor participanților. Garda de onoare și Fanfara Lyra au însuflețit și emoționat deopotrivă ceremonia de astăzi.


 Slatina a sărbătorit astăzi Ziua Independenței și Ziua Victoriei, momente marcante în istoria națională. Evenimentul, organizat la Cimitirul Eroilor, a fost deschis de prefectul județului Silviu Neacșu, care a dat onorul Gărzii militare.
Un reprezentant al Garnizoanei Slatina a vorbit despre importanța istorică a zilei de 9 Mai, apoi prefectul Silviu Neacșu a transmis mesajul ministrului de Interne, Carmen Dan.
Veteranii de război din Olt au adus astăzi un omagiu celor care au luptat pentru independența României, proclamată în urmă cu 141 de ani, și pentru victoria aliaților din celor de-al doilea Război Mondial, împotriva Germaniei, de acum 73 de ani.
La eveniment au luat parte primarul Slatinei, Emil Moț, viceprimarul Gigi Vîlceleanu, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Virgil Delureanu și Ioan Ciugulea, militari români și americani, reprezentanți ai mai multor instituții județene. Cu toții au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor, iar la final au admirat defilarea Gărzii de onoare, în cântec de fanfară.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018