Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
9 Mai, zi istorică sărbătorită la Slatina
09.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1797

9 Mai, o zi cu semnificație istorică deosebită în istoria României și a Europei a fost sărbătorită astăzi și la Slatina printr-un ceremonial militar și religios desfășurat la Cimitirul Eroilor. Oficialii județului au vorbit despre importanța evenimentelor celebrate astăzi și au transmis un mesaj de unitate tuturor participanților. Garda de onoare și Fanfara Lyra au însuflețit și emoționat deopotrivă ceremonia de astăzi.


 Slatina a sărbătorit astăzi Ziua Independenței și Ziua Victoriei, momente marcante în istoria națională. Evenimentul, organizat la Cimitirul Eroilor, a fost deschis de prefectul județului Silviu Neacșu, care a dat onorul Gărzii militare.
Un reprezentant al Garnizoanei Slatina a vorbit despre importanța istorică a zilei de 9 Mai, apoi prefectul Silviu Neacșu a transmis mesajul ministrului de Interne, Carmen Dan.
Veteranii de război din Olt au adus astăzi un omagiu celor care au luptat pentru independența României, proclamată în urmă cu 141 de ani, și pentru victoria aliaților din celor de-al doilea Război Mondial, împotriva Germaniei, de acum 73 de ani.
La eveniment au luat parte primarul Slatinei, Emil Moț, viceprimarul Gigi Vîlceleanu, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Virgil Delureanu și Ioan Ciugulea, militari români și americani, reprezentanți ai mai multor instituții județene. Cu toții au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor, iar la final au admirat defilarea Gărzii de onoare, în cântec de fanfară.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE