Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
200 de utilaje, mobilizate pentru Drumul Expres
03.10.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 2312

Liderul din asocierea câștigătoare pentru construcția Tronosnului 2 al Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești este un constructor cu experiență în domeniu. Firma deținută de cunoscutul om de afaceri Dorin Umbrărescu va mobiliza 600 de angajați și 200 de utilaje pentru a construi, în următorii trei, cei aproape 40 de kilometri ai șoselei care trece prin Olt. Societatea din Bacău s-a asociat cu alte trei companii românești, dar ia în calcul și subcontractarea unor lucrări.


UMB Spedition și celelalte trei companii care vor construi tronsonul din Olt al drumului expres și-au asumat finalizarea proiectării și a lucrărilor până la finalul anului 2021. În total, trei ani, dintre care unul dedicat realizării proiectului. Deși pentru mulți este un termen greu de respectat, dacă ținem cont de întârzierile produse la celelalte lucrări de asemenea anvergură, de data aceasta lucrurile ar putea sta altfel. Un ordin emis anul trecut de Guvernul României va permite Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere să aibă un control mai strict al lucrărilor. Totodată, constructorul va fi nevoit să aplice numai soluțiile tehnice specificate în studiul de fezabilitate. Chiar și așa, cei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se tem că vor apărea blocaje în relația firmelor contractante cu furnizorii și atrag atenția asupra acestui aspect.
„Vrem să le transmitem furnizorilor care vor încheia contracte în cadrul acestui proiect să fie foarte atenți la condițiile stabilite și să țină cont de faptul că nu se vor putea adresa Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru soluționarea eventualelor litigii. Compania are obligații față de contractanți și subcontractații precizați în contract, iar furnizorii trebuie să se adreseze poliției și instanței în cazul în care vor constata anumite nereguli legate de neplata sumelor datorate”, a explicat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.
Asocierea câștigătoare va angrena în acest proiect de construcție a Tronsonului 2 din drumul expres 600 de angajați și 200 de utilaje, dar și multe firme cărora le va subcontracta diferite tipuri de lucrări. Liderul UMB Spedition a mai construit autostrada Bucureşti – Ploieşti, tronsonul Moara Vlăsiei – Ploieşti, precum şi la Autostrada Bucureşti – Budapesta, tronsonul Timişoara – Lugoj, dar și multe drumuri europene și naționale din zona Moldovei.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE