Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Moromeții 2”, proiecție specială la Caracal
30.10.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 167

Cea mai așteptată producție cinematografică a momentului, „Moromeții 2” va rula, în avanpremieră, la Caracal, înainte cu o săptămână de lansarea oficială. O proiecție specială a filmului va avea loc în municipiu pe data de 8 noiembrie, la Teatrul Național.


Producția „Moromeții 2”, va fi lansată pe marile ecrane din România pe 16 noiembrie, însă mai multe proiecții speciale vor fi organizate în cadrul unei caravane care pornește prin țară de la finalul lunii octombrie. Turneul de promovare are loc în peste 50 de orașe, astfel încât mult-așteptatul film să poată fi văzut de cât mai mulți spectatori. La Caracal, filmul va rula pentru prima dată la Teatrul Național, joi, 8 noiembrie, ora 19:00. Biletele în valoare de 15 lei pot fi cumpărate de la casieria teatrului.
Pelicula readuce pe marile ecrane, după mai bine de 30 de ani, iubitele personaje ale lui Marin Preda, sub regia aceluiași Stere Gulea.
„E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare și teamă. Iar lumea aceea pe care o știam dispare, de fapt. Asta m-a și atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supraviețuit până în anii ‘50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi”, declară regizorul Stere Gulea.

„Moromeții 2” continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.
Distribuția este una de excepție și reunește câțiva dintre cei mai apreciați și iubiți actori români, printre care Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Răzvan Vasilescu, Gheorghe Visu și Oana Pellea.
Filmările pentru „Moromeții 2” au început anul trecut, în septembrie, majoritatea secvențelor fiind turnate în aceeași casă, din același sat (Talpa, județul Teleorman) în care a fost realizat și primul film în 1985. Câteva secvențe au fost filmate la Slatina, pe strada Lipscani, acolo unde o clădire veche a fost transformată în librărie. Filmul va intra în cinematografele din întreaga țară începând cu 16 noiembrie.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Laser performant pentru Urologie

Echipamente medicale moderne, printre care și un laser de ultimă generație pentru Secția Urologie, vor fi cumpărate, anul acesta, de Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cinci milioane de lei a alocat Consiliul Județean Olt pentru continuarea dotării cu aparatură, astfel încât pacienții cu probleme mai grave în sfera Urologiei să fie tratați la Slatina, în loc să fie trimiși la alte unități medicale din țară. Cu aceste dotări, spitalul slătinean va face concurență centrelor universitare din țară.
16 Apr 2019