Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Multe cupluri, între iubire și viol
14.11.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 332

Traumele unui viol se vindecă foarte greu sau chiar niciodată. Iar dacă fapta s-a repetat, atunci efectele asupra victimei pot fi devastatoare. De aceea, psihologii le sfătuiesc pe femeile abuzate sexual să ceară ajutor fără nicio ezitare. Atât Poliției, cât și unui psiholog, care să le ajute să depășească mai ușor această situație.


Viol între vecini, prieteni, iubiți, concubini sau chiar soți. Fenomenul este unul de amploare la nivelul întregii țări. Și în județ, în ultimele zile, au fost două astfel de cazuri, în care o adolescentă și o mamă tânără au fost abuzate. În unele cazuri, o parte din vină o au și victimele, spun specialiștii, pentru că nu anunță poliția și nu fac nimic pentru a opri la timp abuzul sexual asupra lor. Sunt și situații în care violul se petrece chiar și între soți.
Cea mai mare greșeală în cazul unui viol nereclamat o face victima, spun specialiștii. Aceasta nu ia măsuri pentru a opri la timp abuzul sexual, iar fapta ajunge să repete și chiar să devină obișnuință.
Violul provoacă traume greu de vindecat, spun psihologii. În cazul abuzurilor repetate, situația devine și mai greu de gestionat.
Așadar, psihologii le îndeamnă pe victimele abuzurilor sexuale să ceară ajutor la timp și să nu permită ca un astfel de act asupra lor să se repete.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE